Proje kapsamında, illerimizden ve Bakanlığımız veri kaynaklarından alınan bilgiler çerçevesinde; sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin yoğun olarak öğrenim gördüğü, devamsızlık, sınıf tekrarı ve örgün eğitim dışına çıkma oranlarının diğer okullara göre nispeten daha yüksek olduğu; spor salonu, konferans salonu, kütüphane, müzik odası, tasarım beceri atölyesi vb. mekânları olmayan veya yetersiz olan, ancak bunların yapılabileceği yeterli büyüklükte arsası, tefriş edilebilecek mekânları/bölümleri bulunan, mümkün olduğunca öğrenci sayısı fazla olan ve tercihen sosyo-ekonomik imkânları kısıtlı bir yerleşim yerinde/bölgede bulunma kriterlerine göre Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce 1005 okul belirlenmiştir.
Bu kapsamda ilimizden de 4 okul belirlenmiştir. Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamına alınan okullarımız Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ,Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü , Prof. Dr. Necmettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüdür.
Proje kapsamında Gerze MTAL. Müdürlüğüne Z-kütüphane için gönderilen ödenekle kütüphane zenginleştirilmişti yine atölyelerin , laboratuvarların zenginleştirilmesi ve Tasarım beceri atölyesi kurulumu için çalışmalar devam etmektedir. Boyabat MTAL. Müdürlüğü, Ayancık MTAL. Müdürlüğü , Prof. Dr. Necmettin Erbakan MTAL. Müdürlüğüne okul kütüphanelerini zenginleştirmek üzere ödenek tahsis edilmiş ve kütüphane zenginleştirme çalışmaları devam etmektedir.
Proje okullarına Ölçme Değerlendir ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gönderilen 1150 test kitabı okullara ulaştırılmış ve öğrenciler kaynak kitaplarla desteklenmiştir.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce proje okullarında gençlik bürosu açılmasına yönelik faaliyetler devam etmekte olup gençlik bürosu açıldığında Proje kapsamındaki okullarımızın öğrencilerine sportif faaliyetlerden ,tiyatroya, sinema etkinliklerinden ,yüzme eğitimlerine kadar bir çok alanda etkinlikler düzenlenecektir.
Proje okullarımız Sinop Bilim Sanat Merkeziyle eşleştirilmiş ve proje ekipleri kurularak Proje Geliştirme ,Faydalı Model ve Patent konularında bilgilendirme yapılmış ve ortak proje çalışmaları sürmektedir.
Bakanlığımızca farklı zamanlarda proje okulu idareci ve öğretmenlerine yönelik olarak Mutlu birey yetiştirme, Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi, Ergenlerin Yılmazlıklarını Güçlendirme, Kişisel Gelişim ve Liderlik , ölçme değerlendirme ve sınıf yönetimi ,Proje ?patent faydalı model, Sınıf içi bilgilendirme ,Pozitif Psikoloji ve pozitif eğitim, Akran arabuluculuğu gibi konularda eğitimler verilmiştir.
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünce Proje Okul Rehberlik servislerinin ihtiyaç ve talepleri belirlenmiş bu kapsamda eğitimler düzenlenmiş Rehberlik servislerince öğrencilere yönelik Bağımlılıkla mücadele eğitimleri düzenlenmiş ve gerek öğrencilere gerekse velilere Psikososyal destek sağlanmıştır.
Proje kapsamında Tüm öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek, İsteyen öğrencilere yüzme öğretilecek, tüm okullarda bireysel veya grup olarak spor aktiviteleri yapabilecek yaşam merkezleri oluşturulacaktır. tüm okullarda bilim, kültür, sanat, spor ve sanayi gibi alanlarda başarılı ve tanınan kişilerin deneyimlerini paylaşmaya yönelik kariyer günleri her ay en az bir kez düzenlenecek, tüm öğrencilerin proje süresinde en az bir kez tiyatro, sinema gibi etkinliklere katılımları sağlanacaktır.
Bakanlığımızca gönderilen ödeneklerle okullarımızın atölyeleri zenginleştirilecek , Tasarım beceri Atölyeleri oluşturulacak ve Laboratuvarları zenginleştirilecektir.