Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.
Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.
Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında ilimiz okulöncesi eğitim kurumlarında yapılan çalışmalar:
Ada Anaokulu; yazar buluşması, masalcı annem, masalcı babam, okur yazar buluşması
15 Eylül Anaokulu; Anadolu masalları, yazar buluşmaları, aile katılımlarıyla etkilesimli kitap okuma, enstrüman çalma
Hayme Ana Özel Eğitim Anaokulu; kütüphane gezisi, etkileşimli kitap okuma semineri, masal saati
Zübeyde Hanım Anaokulu; etkileşimli kitap okuma, kütüphane gezisi, Anadolu masalları, kitap hastanesi, Milli Eğitim Bakanımıza mektup hazırlama, kitabın kayıp sayfaları ve bilinmeyen kelimeler etkinlikleri yapıldı.